Upoznajte se sa Keratinom

Jako često se srećemo sa izrazom „Keratinski tretman“ u okviru ponude frizerskih salona, a nismo baš potpuno sigurni šta to tačno znači. Šta je to keratin i šta uopšte dobijamo sa tim tretmanom? Ukratko ćemo pokušati da Vam objasnimo šta je to keratin i koji su benefiti keratinskog tretmana kose.

Šta je to keratin?

Keratin je prirodni-vlaknasti protein, sastavni deo kože, koji čini 88% strukture naše kose. Kao takav keratin ima zaštitnu funkciju, štiti epitelne ćelije od stresa i oštećenja, čvrst je i vodootporan. Ljudski organizam sam proizvodi keratin. Međutim, njegovom gubitku doprinosi jako često izlaganje kose visokoj temperaturi (feniranje, presa za kosu) kao i uticaj raznih hemikalija (farbanje kose i slični tretmani) kojima tretiramo našu kosu. Tako se došlo na ideju da se nedostatak kertina nadoknadi veštački „Keratinskim tretmanom“ koji vraća kosi sjaj, elastičnost, daje joj punoću i dodatno ispravlja kosu time što je otežava.

Brazilski keratin

Brazilski keratin, bez formaldehida kao štetnog sastojka, je čisto prirodni proizvod koji tretira, oblikuje i obnavlja strukturu kose. Rezultati ovog tretmana su vidljivi odmah nakon upotrebe i traju 3 do 6 meseci. Brazilski keratin je, zahvaljujući svojim svojstvima, pogodan za sve tipove kose.
Njegovi glavni benefiti su:
• Vraća kosi prirodnu elastičnost
• Neguje i obnavlja strukturu dlake
• Štiti kosu od UV zračenja, vetra, mraza, slane i hlorisane vode,
• Čini kosu mekšom, lakšom za rasčešljavanje
• Dugotrajno ispravlja kosu