Cocochoco Professional u svom asortimanu, pored Keratina za Brazilsko ispravljanje i negu kose, takođe sadrži: šampone, balzame, maske za kosu i druge popularne Cocochoco Keratin Hair Treatment proizvode za dodatnu negu, bez sulfata.
Često, skoro svakodnevno, se susrećemo sa pitanjima naših korisnika u vezi sa preparatima za negu kose. Koje proizvode koristiti za dodatnu negu kose, nakon keratinskog tretmana, ali i svakodnevnu upotrebu? Koji proizvod je najbolji? Šta se preporučuje za koji tip kose? Zašto odabrati Cocochoco proizvode za naknadnu negu u odnosu na sve druge opcije dostupne na tržištu?
U ovom tekstu ćemo pokušati odgovoriti na neka bitna pitanja.

Zašto je važno koristiti baš Cocochoco proizvode bez Sulfata?

Cocochoco šamponi i balzami bez sulfata su posebno dizajnirani i namenjeni za negu kose nakon Cocochoco Keratinskog tretmana. To su jedini preparati koje mi preporučujemo za ovu upotrebu. Ostali šamponi bez sulfata nisu testirani na Cocochoco Keratinskom tretmanu, tako da ne možemo reći da li su prikladni ili ne (neki će raditi, drugi neće).
Mnogi šamponi, čak i ako su bez sulfata, sadrže neke druge sastojke koji nisu dobri za naknadnu negu i mogu vrlo brzo isprati keratin. To je često razlog zašto se kosa nakon 2-3 nedelje ponovo kovrdža i vraća u prvobitno stanje.

Koja je najčešća greška pri izboru šampona za negu nakon keratinskog tretmana?

Najčešća greška koju klijenti prave jeste što umesto da kupe šampon bez sulfata kupuju keratinski šampon, koji je zapravo pun sulfata. Većina naših klijenata nisu profesionalci, tako da na žalost ne razumeju razliku. Druga greška je što često izbor Šampona bez sulfata prave na osnovu cene, i odluče se za kupovinu jeftinih, komercijalnih šampona bez sulfata koji upravo sadrže neke druge “čistače” koji negativno utiču – ispiraju keratin.

Cocochoco After care preparti - Cena?

Cocochoco proizvodi za negu kose možda nisu najjeftiniji, ali je činjenica da se njihovom upotrebom maksimalno produžava efekat odrađenog keratinskog tretmana. Naravno, ne možete nikoga naterati da kupi Cocochoco proizvode za negu kose, ali uvek možete klijentu dati detaljne informacije i uputstva u vezi sa pravilnom negom i održavanjem kose, čime mu dajete izbor. Ako se ipak odluči da kupi neki drugi proizvod, Cocochoco svakako ne preuzima odgovornost ukoliko se skrati efekat odrađenog tretmana.

Šta ako je klijent koristio različite vrste preparate za negu kose, a zatim se vratio kod vas u salon sa problemom?

Ako nakon Cocochoco Keratinskog tretmana klijent nije koristio Cocochoco preparate za negu kose ne bi trebalo da prihvatate bilo kakvu odgovornost. Iz tog razloga je bitno klijentu nakon tretmana preporučiti samo Cocochoco proizvode za negu, kao najbolji izbor. Jednostavno ne možete biti odgovorni za svaki šampon bez sulfata koji postoji na tržištu.

Ukratko:

Jako je bitno, nakon keratinskog tretmana, klijentu objasniti sve u vezi sa pravilnom negom kose, kako bi doneo pravu odluku.

Cococchoco after care proizvodi za negu